bucate vertical.6
Reteta pescareasca Scordolea :  Se poate face cu orice fel de peste si mai exista si varianta cu peste afumat !
 Intr-o  oala se fierb 1.5 kg cartofi cu putina sare ...pot fi taiati ca pentru piure !  In alta oala se pun la fiert cu sare 1,5 kg peste ( recomandat stiuca, salau ) .Dupa ce au fiert cartofii se face un piure cu putin lapte si 5 catei de usturoi iar cand este gata se pune pătrunjel tocat si nuci tocate marunt . Pestele fiert se alege de oase apoi se toaca mărunt adaugandu-se piper, cimbru si dupa preferinte ardei iute tocat . Intr-un platou inalt se montează scordoleaua incepand de  pe fundul platoului cu un rand de piure apoi peste el un rand de peste ...iar deasupra obligatoriu ultimul rand sa fie piure .  Se orneaza cu un strat subtire de maioneza si se decoreaza cu masline si gogosari  ! Un adevaraf deliciu al papilelor gustative . Pofta buna !